Close

November 23, 2016

Programerko na radionicama programiranja u OŠ Horvati

radionica-zagreb3

Jučer je u tehnološki naprednoj Osnovnoj školi Horvati u Zagrebu održano IT događanje „Nove tehnologije u nastavi“ na kojem je sudjelovalo 60 učenika iz Osnovne škole Draganići iz Draganića i Osnovne škole Katarine Zrinske iz Krnjaka. Događanje je organizirala tvrtka tvrtke Microsoft Hrvatska s ciljem poticanje primjene novih tehnologija u hrvatskom obrazovnom sustavu.

radionica-zagreb1

U učionici budućnosti Osnovne škole Horvati, predavanja su držali stručnjaci iz područja računarstva i interneta te učitelji iz škole.

Radionicu o osnovama programiranja održao je Hrvoje Šimić, jedan od osnivača Udruge Programerko koja se bavi poticanjem razvoja informatičkih vještina kod djece školske dobi. Djeca su o programiranju učila koristeći  edukativnu igru “Run Marco!”.

radionica-zagreb6

Učenici Osnovne škole Horvati također su podijelili svoja iskustva u korištenju tehnologija u školi, a s obzirom da OŠ Horvati ima status Microsoft Showcase škole, odnosno infrastrukturno i nastavno tehnološki napredne škole, učitelji su objasnili što čini showcase školu te koliko korištenje tehnologije znači djeci u mlađoj dobi i kako utječe na obrazovanje.

Više informacija o Microsoft Showcase školama možete saznati ovdje.