Close

January 27, 2017

Koko i Programerko – učlanite klince u Kokov klub detektiva

Koko
Obožavate detektivske slučajeve, a rješavanje najtežih zagonetki i neobjašnjivih misterija vam je u krvi? Pročitali ste sve (ili gotovo sve :)) romane Ivana Kušana o Kokovim avanturama, imate nos za sumnjive situacije, a prevare i laži njušite i na daljinu? Na pravom ste mjestu jer Koko upravo traži članove svog tajnog kluba detektiva.
Kokov tajni klub najtajniji je detektivski klub na svijetu. Njegov je prvi član Ratko Milić – Koko, odraslima je pristup strogo zabranjen, a pridružiti mu se mogu svi osnovnoškolci starosti 8-12 godina, željni avantura, zagonetki i novih znanja. Prijave u Klub na: http://bit.ly/2jQCZPD
Članovi Kokovog tajnog kluba dobivat će informacije o pogodnostima koje mogu ostvariti putem tajnog e-maila.

KOKO I PROGRAMERKO

Dragi roditelji, u suradnji s producentskom tvrtkom Kinorama koja je proizvela dječji igrani film Uzbuna na Zelenom Vrhu organizirali smo radionice u Scratchu.
Kako bi se snašli u moru binarnih kodova mali detektivi moraju savladati vještine osnova programiranja. Tako je Koko članovima tajnog kluba omogućio da se prijave za sudjelovanje na radionici Programerko. Uz stručno vodstvo predavača – volontera djeca će dobiti priliku naučiti izrađivati interaktivne sadržaje u alatu Scratch koji je nastao na poznatom američkom sveučilištu MIT. Koristeći Scratch, mali detektivi moći će bez napora naučiti samostalno izraditi jednostavne računalne igrice i programe s vizualnim elementima, koje je za potrebe filma “Uzbuna na Zelenom Vrhu” osmislila dizajnerica BooBoo Tannenbaum i pri tome se dobro zabaviti.
Uzrast polaznika: 8-10 godina.
Termini radionica: subota, 28. siječnja; subota, 11. veljače i subota, 25. veljače
Lokacija: Udruga Programerko (Lastovska 23)
Voditeljica radionice: Nika Tilić
Više informacija o ostalim radionicama dostupno je ovdje.