Close

March 7, 2017

Učenici iz Petrinje i Siska u OŠ Trnsko u Zagrebu učili programirati

Trnsko-ucionica buducnosti-9

S ciljem poticanja implementacije i primjene modernih tehnologija u obrazovnom sustavu, tvrtka Microsoft Hrvatska je organizirala radni posjet učenika OŠ Mato Lovrak iz Petrinje i OŠ Galdovo iz Siska zagrebačkoj showcase školi OŠ Trnsko u kojem je sudjelovalo više od 60 učenika.

Učenici OŠ Trnsko su, u uvodnom dijelu, govorili o svojoj školi i svojim iskustvima korištenja tehnologije u nastavi, a učitelji su objasnili što čini showcase školu, što korištenje tehnologije znači za djecu te kako ona utječe na obrazovanje. Kako OŠ Trnsko već drugu školsku godinu koristi mBot robote s ciljem jačanja vještina iz STEM područja kod učenika, održana je radionica robotike “mBot moj prvi roBot“. Učenici gostujućih škola su tako, uz pomoć robotičara škole Trnsko, sudjelovali u pisanju programa putem logičkih blokova, prebacivanju programa na programski jezik kojeg robot razumije te u kontroli robota kod izvršavanja postavljenog zadatka.

U sklopu radionice “Smart matematika“ održan je sat matematike pomoću pametne ploče i tablet računala, a cilj takve nastave je podizanje obrazovanja učenika na višu razinu, te vizualizacija pojedinih nastavnih područja kako bi ih se učinilo zanimljivijima i manje apstraktnima za učenike. Radionicu o osnovama programiranja putem alata Scratch održala je Nika Tilić iz Udruge Programerko koja se bavi poticanjem razvoja informatičkih vještina kod djece školske dobi.

Trnsko-ucionica buducnosti